dimarts, 1 de gener del 2013

Any Nou, menhir nou!!!

Fa unes setmanes el Saül Garreta va topar-se amb una pedra dreta no gaire lluny de Solanell (Castellbó, Alt Urgell). Ahir, amb el Jordi Casamajor, i guiats pel David Manzanera, vam anar a veure-la. Es troba a l'interior d'un bosc, amb una vegetació molt uniforme i sense cap referència, de manera que és difícil trobar-la sense GPS o sense que algú t'hi porti. La pedrafita és situada en un terreny inclinat, per això els qui la van plantar van fer una petita plataforma amb pedres, per aplanar el terreny on s'assenta. Es troba en un serrat conegut com a Serrat del Salze, així que vam decidir anomenar-lo MENHIR DEL SERRAT DEL SALZE. La pedra és apuntada. Fa 160 cm en el seu punt més alt, 47 cm d'amplada i uns 28 cm de gruix. Té un aspecte molt regular, com si hagués estat treballada, tot i que la roca del país s'exfolia bé i fàcilment. La seva altitud és de 1610 m, i no és lluny dels dòlmens de la Boïga del Gavatxo i del Ras de Conques.

3 comentaris:

  1. Respostes
    1. Moltes gràcies pel vostre interés doncs segur que sense vosaltres i en David tots ens hauríem pensat que es tractava d'una fita de terme. Molt bon any !

      Elimina
  2. Un plaer! sempre poder sortir a cercar restes i perdre'ns en la història i els orígens enmig del bosc i que sempre resten amagats.
    Espero que tornem a coincidir, de nou per desvetllar algún altre misteri!
    Salut!

    ResponElimina