divendres, 11 d’octubre de 2013

Restauració de la cista del Pla del Coll

Fa pocs dies s'ha completat la restauració de la cista del Pla del Coll, de Balsareny, duta a terme per la restauradora Violant Bonet.
La cista va ser descoberta durant uns treballs fets en la carretera BP-4313, de Súria a Balsareny, a l'alçada del km. 45. Va ser publicada per primera vegada per Miquel Cura, al núm. 39 de la revista "Ilerda", l'any 1978.
En la primera foto (autor desconegut, Fons Miquel Cura i Morera, Museu Comarcal de Manresa), de voltants de l'any 1977, es pot veure a la dreta a Miquel Cura. La segona foto és de l'any 2004 i la tercera és de fa pocs dies, un cop acabada la restauració.
1 comentari:

  1. Hola Albert
    Fa un temps, el mateix dia que vam visitar la cista del Pla del Coll, ens vam acostar a Vinya Sala a veure el dolmen i el menhir. Ara, amb informació d'internet, sembla que hi ha dos menhirs. Revisant les nostres fotos a l'entrada del blog (http://marc-cristina.blogspot.com.es/2013/08/dolmens-aguilar-de-segarra-navas-sant.html), com vam fer-la força temps després de visitar la zona, sembla que són dos menhirs diferents. Com ets un gran coneixedor de la zona, t'estaríem molt agraïts si ens poguessis aclarir aquest dubte per tal "d'arreglar" la nostra entrada. Moltes gràcies!

    ResponElimina