dimarts, 21 d’octubre del 2014

Dolmen de Castelló (Prats de Molló)

Avui, amb el Josep Agustí, hem anat a visitar el dolmen de Castelló, a Prats de Molló. Es tracta d'una cambra pirinenca, descoberta fa un parell d'anys. Conserva un bon túmul, amb un peristàlit ben visible a la banda de ponent. La llosa lateral de ponent és totalment caiguda a l'interior de la cambra. La lateral de llevant està mig dreta, inclinada cap a l'interior. En algun moment el dolmen es va refer, aixecant la coberta, que devia estar caiguda en plegar-se les lloses laterals, i es va redreçar amb petits murets de pedra seca.
Per arribar al dolmen s'ha de deixar el cotxe al mas de les Garcies, a la sortida de Prats, i seguir a peu per un sender senyalitzat que, en uns 40-45 minuts de pujada sostinguda, ens porta al dolmen.
Podeu trobar més informació al web vellespedres.fr i al web de l'Association Archéologique des Pyrénées-Orientales (www.aapo-66.com). El dolmen es va publicar en el seu butlletí del 25.2.2012.
A pocs metres de les Garcies, a tocar el sender, es pot veure una creu i unes cassoletes gravades en un aflorament de pissarra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada