dissabte, 16 d’abril de 2016

Cista de Serradavall (Tavertet)

El Jordi Costa m'ha donat a conèixer una nova cista inèdita al Collsacabra. Es troba al sud de la masia de la Serra, al lloc conegut com a Serradavall, molt a prop dels cingles dels Crous, i a uns 1.200 metres en línia recta del Puig de la Guardiola.
Té les restes visibles d'un túmul d'uns 5 m de diàmetre, però que possiblement era molt més gran, si una llosa clavada que es veu al nord era del peristàlit del túmul original. De la cambra, on s'aprecia un lleu cràter de violació, és visible part de la llosa sud i gairebé tota la llosa de llevant. Damunt del túmul hi ha tombada una llosa que segurament degué formar part de la coberta de la cambra. La cambra està orientada a SE.
Per les característiques que actualment són visibles, sembla una cista típica d'aquell sector, del tipus de la Vena i Rajols.
1 comentari:

  1. Bones, sóm estudiants de la UAB i estem fen un treball sobre el megalitisme de la zona de Tavertet. Ens resulta molt interessant aquesta entrada del blog, doncs desconeixiem aquest megàlit. En aquets sentit, ens ha sorprès doncs no el teníem inclòs dintre de l'estudi.
    Hi hauria cap possibilitat de poder contactar amb vostè?

    Gràcies pel temps dedicat,
    Erik (erik.villarroya@gmail.com).

    ResponElimina