diumenge, 22 d’agost del 2010

El menhir del Pla de les Pruneres (Mollet del Vallès)

El mes d'abril de 2009, durant les obres del pàrquing del Pla de les Pruneres, a Mollet, a 10 metres sota el nivell del sòl, es va trobar aquest menhir. La pedra es va traslladar al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, a Sant Cugat, on el mes de setembre de 2009 van iniciar-se les tasques de restauració.
Al cap de més d'un any, l'11 de juny de 2010, es va tornar a plantar a Mollet, al parc de can Mulà, a 500 m en línia recta del seu lloc originari, i es va obrir a les visites públiques. La seva situació actual és a x=434162, y=4598941, z=62 (coordenades UTM, datum ED50). El lloc on es va trobar era a x=434652, y=4599010, z=60.
L'espai que s'ha adequat per a la seva exposició és tancat i vigilat. El menhir es troba dins un estoig de vidre o metacrilat. Suposo que és per aturar l'erosió de la pedra, per la pluja àcida i tot això (si no és així no se m'acut cap altra raó per la qual s'ha tancat amb un material que dificulta l'obtenció de fotos a causa de la reflexió de la llum). Totes aquestes mesures de protecció no ajuden gens a la promoció de les visites, però entenc que en vistes del personal que corre pel món no quedava més remei que una actuació dura. En qualsevol cas s'ha creat un lloc digne i rigorós. Fet i fet, el muntatge m'ha agradat, i la pedra, no cal dir-ho, s'ho val.
I ara, un parell de fotos:

1 comentari:

  1. Benvolgut Albert,

    després de tants anys tinc el plaer de dir-te que precisament a l'entorn d'aquest menhir actualment estic comissariant un projecte artístic, de Lola Lasurt. Qualsevol semblança amb allò que fèiem al Poble Vell no puc dir que sigui una pura coincidència... Aviam què et sembla a tu:
    http://decomconvertirunmuseuenarena.wordpress.com/

    Una salutació,

    Oriol Fontdevila

    ResponElimina